2 ägg
3 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vanelinpulver
1 msk kakao
1 1/2 dl mjölk
150 g smält smör
GLASYR
3 1/2 dl florsocker
4 msk smält smör
4 msk svart kaffe
1 msk kakao
Vispa ägg och socker poröst
Blanda mjöl, bakpulver, vanelinsocker och kakao växelvis med mjölken.
Tillsätt det smälta smöret.
Häll smeten i en smord och bröad långpanna
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min
Rör ihop glasyren
Bred över glasyren när kakan svalnat
Strö över kokos
Skär upp rutor genast för bästa resultat
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng