Mjuk Bröd – 8 Stycken

Ingredienser

50 g Jäst
50 g Margarin
5 dl Mjölk
1.5 tsk Salt
2 msk Ljus Sirap
2 tsk Mald Brödkrydda
Ca 12 dl Vetemjöl

Gör så här

1) Sätt ugnen på 250 grader.

2) Smält margarinet i en kastrull och häll i mjölken och låt bli fingervarmt 37 grader.

3) Smula jästen i en bunke och häll sedan i degspadet och rör om tills jästen löst sig.

4) Häll i resten av alla ingredienser och arbeta degen tills den blir blank och släpper bunkens kanter.

5) Låt jäsa 30 minuter.

6) Dela degen i 8 delar och kavla varje del till en 1/2 cm tjock runda kakor.

7) Lägg dom 2 och 2 på en bakpappersklädd plåt.

8) Dom behöver inte jäsa mer men om man vill räcker de med ca: 15 minuter tills dom jäst upp sig lagom tjocka.

9) Grädda i 7 minuter.

10) Pensla brödet med vatten och låt svalna under duk.

Betyg (3 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.