50 g Jäst
50 g Margarin
5 dl Mjölk
1.5 tsk Salt
2 msk Ljus Sirap
2 tsk Mald Brödkrydda
Ca 12 dl Vetemjöl
1) Sätt ugnen på 250 grader.
2) Smält margarinet i en kastrull och häll i mjölken och låt bli fingervarmt 37 grader.
3) Smula jästen i en bunke och häll sedan i degspadet och rör om tills jästen löst sig.
4) Häll i resten av alla ingredienser och arbeta degen tills den blir blank och släpper bunkens kanter.
5) Låt jäsa 30 minuter.
6) Dela degen i 8 delar och kavla varje del till en 1/2 cm tjock runda kakor.
7) Lägg dom 2 och 2 på en bakpappersklädd plåt.
8) Dom behöver inte jäsa mer men om man vill räcker de med ca: 15 minuter tills dom jäst upp sig lagom tjocka.
9) Grädda i 7 minuter.
10) Pensla brödet med vatten och låt svalna under duk.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…