150 g mjölkchoklad av god kvalitet
1 dl vispgrädde
1 tsk finrivet apelsinskal
3 äggvitor
0,5 dl ljust muscovadosocker
Till garnering:
apelsinskal eller riven choklad
1. Hacka chokladen grovt och smält den i en skål över vattenbad tillsammans med grädden. Tvätta apelsinen och riv ned apelsinskalet i chokladen. Låt svalna.
2. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vispa i muscovadosockret. Rör ned 1/3 av marängsmeten i chokladblandningen och blanda väl. Vänd sedan försiktigt ned resten av marängen och se till att allt blandas väl.
3. Häll upp moussen i glas, formar eller koppar och låt stå kallt minst 30 minuter. Dekorera med litet apelsinskal eller riven choklad.
6 - 8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng