Placeholder

Mjölkchokladmousse med apelsinsmak

Ingredienser

150 g mjölkchoklad av god kvalitet
1 dl vispgrädde
1 tsk finrivet apelsinskal
3 äggvitor
0,5 dl ljust muscovadosocker

Till garnering:
apelsinskal eller riven choklad

Gör så här

1. Hacka chokladen grovt och smält den i en skål över vattenbad tillsammans med grädden. Tvätta apelsinen och riv ned apelsinskalet i chokladen. Låt svalna.

2. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vispa i muscovadosockret. Rör ned 1/3 av marängsmeten i chokladblandningen och blanda väl. Vänd sedan försiktigt ned resten av marängen och se till att allt blandas väl.

3. Häll upp moussen i glas, formar eller koppar och låt stå kallt minst 30 minuter. Dekorera med litet apelsinskal eller riven choklad.

6 - 8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.