Deg:
1 dl socker
5 dl vetemjöl
0,5 krm salt
200 g rumsvarmt smör
Fyllning:
30 rutor mjölkchoklad
eller annan valfri choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda socker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg eller kör snabbt ihop degen i en hushållsmaskin.
3. Dela degen i ca 30 jämnstora bitar och rulla till bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en chokladbit på varje boll och tryck fast dem lätt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt dem svalna på plåten.
Ca 30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng