Deg:
1 dl socker
5 dl vetemjöl
0,5 krm salt
200 g rumsvarmt smör
Fyllning:
30 rutor mjölkchoklad
eller annan valfri choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda socker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg eller kör snabbt ihop degen i en hushållsmaskin.
3. Dela degen i ca 30 jämnstora bitar och rulla till bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en chokladbit på varje boll och tryck fast dem lätt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt dem svalna på plåten.
Ca 30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…