1 röd paprika
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 250 g nötfärs
olja till stekning
0,5 msk paprikapulver
1 msk tomatpuré
2,5 - 3 dl buljong
salt, peppar
1 stor potatis
Till servering:
bröd
matlagningsyoghurt
eller crème fraîche
1. Skär paprikan i bitar och hacka lök och vitlök. Stek färsen i olja i en gryta med paprikapulver. Blanda ned paprika, lök och vitlök.
2. Tillsätt tomatpuré och buljong och krydda med salt och peppar. Skala och riv potatisen och rör ned den. Låt koka 20 minuter.
3. Servera soppan med litet bröd och en klick matyoghurt eller crème fraîche på toppen.
2 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng