1 röd paprika
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 250 g nötfärs
olja till stekning
0,5 msk paprikapulver
1 msk tomatpuré
2,5 - 3 dl buljong
salt, peppar
1 stor potatis
Till servering:
bröd
matlagningsyoghurt
eller crème fraîche
1. Skär paprikan i bitar och hacka lök och vitlök. Stek färsen i olja i en gryta med paprikapulver. Blanda ned paprika, lök och vitlök.
2. Tillsätt tomatpuré och buljong och krydda med salt och peppar. Skala och riv potatisen och rör ned den. Låt koka 20 minuter.
3. Servera soppan med litet bröd och en klick matyoghurt eller crème fraîche på toppen.
2 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…