Placeholder

Mitt-i-veckan-soppa

Ingredienser

1 röd paprika
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 250 g nötfärs
olja till stekning
0,5 msk paprikapulver
1 msk tomatpuré
2,5 - 3 dl buljong
salt, peppar
1 stor potatis

Till servering:
bröd
matlagningsyoghurt
eller crème fraîche

Gör så här

1. Skär paprikan i bitar och hacka lök och vitlök. Stek färsen i olja i en gryta med paprikapulver. Blanda ned paprika, lök och vitlök.

2. Tillsätt tomatpuré och buljong och krydda med salt och peppar. Skala och riv potatisen och rör ned den. Låt koka 20 minuter.

3. Servera soppan med litet bröd och en klick matyoghurt eller crème fraîche på toppen.

2 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.