Minibiskvier med apelsin och saffran

Ingredienser

Botten:
250 g mandelmassa
2 äggvitor
1 msk råsocker

Fyllning:
0,5 dl apelsinsaft + skal av en apelsin
1 paket saffran (0,5 g)
250 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker

Topping:
Mörk choklad
Ev. rivet apelsinskal

Gör så här

Botten:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Riv mandelmassan grovt, vispa ihop alla ingredienser till botten till en jämn smet.

3.Spritsa (eller klicka) ut små kakor på plåt med bakplåtspapper.

4.Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Fyllning:

1. Blanda ihop apelsinsaft, skal och saffran. Låt stå i 30 minuter.

2. Vispa ihop smör och florsocker till ett vitt fluff.

3. När saffran och apelsin har stått 30 minuter så vispa ihop det med smörsmeten.

4. Spritsa eller bred på smörkrämen på svalnade bottnar.

5. Låt stelna i kylskåp minst 40 minuter eller frys 15 minuter.

Topping:

1. Smält mörk choklad.

2. Doppa biskvierna genom att trä de på en knivspets.

3. Strö eventuellt över rivet apelsinskal.

Betyg (3 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.