Botten:
250 g mandelmassa
2 äggvitor
1 msk råsocker
Fyllning:
0,5 dl apelsinsaft + skal av en apelsin
1 paket saffran (0,5 g)
250 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
Topping:
Mörk choklad
Ev. rivet apelsinskal
Botten:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Riv mandelmassan grovt, vispa ihop alla ingredienser till botten till en jämn smet.
3.Spritsa (eller klicka) ut små kakor på plåt med bakplåtspapper.
4.Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
Fyllning:
1. Blanda ihop apelsinsaft, skal och saffran. Låt stå i 30 minuter.
2. Vispa ihop smör och florsocker till ett vitt fluff.
3. När saffran och apelsin har stått 30 minuter så vispa ihop det med smörsmeten.
4. Spritsa eller bred på smörkrämen på svalnade bottnar.
5. Låt stelna i kylskåp minst 40 minuter eller frys 15 minuter.
Topping:
1. Smält mörk choklad.
2. Doppa biskvierna genom att trä de på en knivspets.
3. Strö eventuellt över rivet apelsinskal.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…