Placeholder

Min goda levergryta

Ingredienser

300 g ungnöts- eller kalvlever
150 g rökt sidfläsk eller bacon
2 msk smör
0,5 tsk salt
vitpeppar
1 - 2 msk kapris
3 - 4 tomater
1 - 2 dl gräddfil
persilja
citronklyftor

Gör så här

1. Skär levern i strimlor och tärna fläsket eller baconet. Stek lever och fläsk i smör i en gryta ca 5 minuter. Krydda och strö över kapris.

2. Skär tomaterna i klyftor och blanda ned dem i grytan. Häll över gräddfilen. Garnera med hackad persilja och citronklyftor.

3. Servera grytan med kokt potatis eller ris.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.