300 g ungnöts- eller kalvlever
150 g rökt sidfläsk eller bacon
2 msk smör
0,5 tsk salt
vitpeppar
1 - 2 msk kapris
3 - 4 tomater
1 - 2 dl gräddfil
persilja
citronklyftor
1. Skär levern i strimlor och tärna fläsket eller baconet. Stek lever och fläsk i smör i en gryta ca 5 minuter. Krydda och strö över kapris.
2. Skär tomaterna i klyftor och blanda ned dem i grytan. Häll över gräddfilen. Garnera med hackad persilja och citronklyftor.
3. Servera grytan med kokt potatis eller ris.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk