8 tunna skivor fransyska eller nötinnanlår
Fyllning:
100 g rökt skinka
100 g riven parmesanost
1 ägg
2 - 3 msk smör
3 dl buljong
2 msk tomatpuré
salt
peppar
Garnering:
2 röda paprikor
smör
1. Lägg köttskivorna på en skärbräda och platta ut dem så att de blir så tunna som möjligt. Hacka skinkan fint och blanda den med parmesanost och ägg. Bred fyllningen på köttskivorna och rulla ihop dem. Fäst med tandpetare eller tunna snören.
2. Bryn ruladerna väl runtom och späd med buljongen. Sjud under lock ca 45 minuter.
3. Sila stekskyn och smaksätt med tomatpuré och ev salt och peppar Koka valfri pasta för 4 och lägg den avrunnen som en bädd på ett uppläggningsfat. Lägg ruladerna i en rad ovanpå.
4. Garnera med smörfrästa paprikaringar eller stekta tomater.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…