Placeholder

Middagslåda

Ingredienser

3 msk ströbröd
1 burk hela tomater, 400 g
400 g blandfärs
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk oregano
salt
peppar
1,5 dl buljong
2 msk timjan

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Häll ströbröd och tomatspad i en bunke och låt det svälla. Tillsätt färs, hackad lök, pressad vitlök, ägg, oregano, salt och peppar. Blanda väl och forma färsen till en limpa. Gör en fördjupning i färsen och lägg i de hela burktomaterna.

3. Lägg limpan på ett smort, ugnssäkert fat, häll buljongen vid sidan om och strö över timjan. Stek i ugn ca 45 minuter.

4. Servera med potatis och grönsaker.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.