2 mellanstora aubergine
1/2 dl olivolja
1 klyfta vitlök
0,5 msk finhackad chili
1 msk hakad mynta
1 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
2 msk färskost
citronjuice
salt & peppar
Receptet är för 4 personer.
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Skär av stjälkänden på auberginerna, dela dem på längden och skär skåror i köttet. Lägg dem i en ugnsform med skalet nedåt och ringla över två tredjedelar av olivoljan. Sätt formen i mitten på ugnen i ca 30 minuter.
3. Skala och grovhacka vitlöken, chilin och myntan.
4. Gröp ur aubergineköttet med en sked, mixa aubergine med vitlök, chili, mynta, paprikapulver, spiskummin och färskost. Rör eventuellt ner resten av oljan om röran är för fast.
5. Smaksätt med salt, peppar och citronjuice.
Tillbehör: Serveras med pitabröd, rkatat och tabbouleh.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk