Meze – baba ganoush

Ingredienser

2 mellanstora aubergine
1/2 dl olivolja
1 klyfta vitlök
0,5 msk finhackad chili
1 msk hakad mynta
1 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
2 msk färskost
citronjuice
salt & peppar

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Sätt på ugnen på 175 grader.

2. Skär av stjälkänden på auberginerna, dela dem på längden och skär skåror i köttet. Lägg dem i en ugnsform med skalet nedåt och ringla över två tredjedelar av olivoljan. Sätt formen i mitten på ugnen i ca 30 minuter.

3. Skala och grovhacka vitlöken, chilin och myntan.

4. Gröp ur aubergineköttet med en sked, mixa aubergine med vitlök, chili, mynta, paprikapulver, spiskummin och färskost. Rör eventuellt ner resten av oljan om röran är för fast.

5. Smaksätt med salt, peppar och citronjuice.

Tillbehör: Serveras med pitabröd, rkatat och tabbouleh.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.