4 dl vetemjöl (240 g)
2 dl havrekli eller havregryn (90 g)
1 krm salt
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
0,5 dl råsocker eller strösocker (45 g)
4 dl finriven morot (4-5 st, 160 g)
1,5 dl rapsolja
2 dl naturell yoghurt
2 ägg
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Rör ihop vetemjöl, havrekli, salt, bakpulver, kanel eller och socker i en bunke.
3. Skala och riv morötterna fint och tillsätt dem tillsammans med olja, yoghurt och ägg och rör ihop till en slät smet. Klicka ut i formar.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills muffinsen fått fin färg. Servera som de är eller med smör och ost.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…