6 portioner
400 g sojafärs
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
3 msk vatten
Pajfyllning:
2 dl grädde
1 dl riven ost
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
5 hackade soltorkade tomater
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
0,5 dl halverade oliver
1 ask halverade cocktailtomater
Ugn 200 grader
Pajdeg
Lägg i bunke:
Mjöl och smör
Knåda tills smuligt/grynigt
Tillsätt vatten
Knåda till smidig deg
Plasta in och låt vila i kylen 30 minuter
Tryck ut degen i en pajform och pricka den med en gaffel
Förgrädda i 8 minuter
Pajfyllning
Stek sojafärsen
Stek löken med sojafärsen sista minuterna
När löken mjuknat och fått lite färg:
Tillsätt grädden, låt koka in.
Rör ner:
Soltorkade tomater
Rosmarin
Salt
Häll pajfyllningen i pajskalet.
Riv osten och strö den över fyllningen.
Sprid ut oliver och tomater över osten.
Grädda pajen i 25 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg.
Servera pajen varm, ljummen eller kall.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…