Medelhavspaj

Ingredienser

6 portioner

400 g sojafärs

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
3 msk vatten

Pajfyllning:
2 dl grädde
1 dl riven ost

1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
5 hackade soltorkade tomater
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt

0,5 dl halverade oliver
1 ask halverade cocktailtomater

Gör så här

Ugn 200 grader

Pajdeg
Lägg i bunke:
Mjöl och smör

Knåda tills smuligt/grynigt
Tillsätt vatten
Knåda till smidig deg
Plasta in och låt vila i kylen 30 minuter
Tryck ut degen i en pajform och pricka den med en gaffel
Förgrädda i 8 minuter

Pajfyllning
Stek sojafärsen
Stek löken med sojafärsen sista minuterna

När löken mjuknat och fått lite färg:
Till­sätt grädden, låt koka in.

Rör ner:
Soltorkade tomater
Rosmarin
Salt

Häll pajfyllningen i pajskalet.
Riv osten och strö den över fyll­ningen.
Sprid ut oliver och tomater över osten.

Grädda pajen i 25 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg.
Servera pajen varm, ljummen eller kall.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.