Medelhavsinspirerad raw food paj!

Ingredienser

Botten
2,5 dl mandelmjöl
1 dl solrosfrön
0,8 dl soltorkade tomater (blötlagda)
1/2 tsk salt

Fyllning
2,5 dl cashewnötter
1,7 dl riven västerbotten ost
1 dl vatten
3/4 tsk salt
2,5 dl grovt hackade valnötter
1 dl finhackade soltorkade tomater (blötlagda)
7 dl finhackad ruccola
4 msk finhackad purjo eller gräslök
En handful svarta oliver och körsbärstomater till dekoration

Gör så här

Pajskal

1. Lägg solrosfrön och soltorkade tomater i en mixer och mixa tills massan klumpar ihop sig. Det är gott om det får vara lite bitar av frön i degen. Det ger en god konsistens.
2. Tillsätt salt och mandelmjöl och blanda ihop.
3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter. (20 cm)
4. Sätt formen i en torkugn i ca. 10 timmar tills pajskalet är krispigt eller grädda ca. 15 minuter på 150 grader i vanlig ugn.

Ostfyllning

1. Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills du får en slät, krämig massa. Det tar lite tid och du får stanna mellan varven och skrapa ned från sidorna. Ha tålamod. Efter några minuter kommer den naturliga oljan i nötterna börja sippra ut och nötmassan blir smörig.
2. Tillsätt den rivna osten, vattnet och saltet när nötsmöret är slätt och krämigt. Mixa. Smaka av.

Grönsaksfyllning

1. Lägg hackade valnötter, soltorkade tomater, ruccola och purjo i en skål och rör om tills smeten är väl blandad. Fördela grönsakerna jämt över pajbotten.
2. Fördela ostsåsen i ett jämnt lager över grönsakerna och dekorera med körsbärstomater, ruccola och svarta oliver. Jag strödde även över lite svarta sesamfrön. De ger inte så mycket smak, men det blir en fin effekt med de svarta prickarna mot det vita osttäcket.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.