Mazarintårta

Ingredienser

100 g smör, rumsvarmt
3/4 dl strösocker
1 st äggula
2 dl vetemjöl
4 msk hallonsylt
200 g riven mandelmassa
100 g smör, rumsvarmt
3 st ägg
2 msk vetemjöl
1 ½ dl florsocker
2 ½ tsk vatten
röd karamellfärg

Gör så här

Rör ihop smör och socker till mördegen.
Tillsätt äggulan och mjölet och blanda snabbt ihop till en deg.
Låt den vila kallt ett par timmar.
Ta fram ingredienserna till fyllningen så att de blir rumsvarma.

Smörj en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
Kavla alt. tryck ut degen i formen och bred sylten över kakan.
Blanda mandelmassan med smöret, rör smeten vit och porös.
Blanda ner ett ägg i sänder och sist mjölet.
Bred ut smeten jämnt i formen över sylten.
Grädda i 200 grader, ca 40 minuter.
Låt kakan svalna något och strö sedan på lite strösocker, stjälp den upp och ner på smörpapper.
Vänd kakan när den kallnat.
Blanda samman ingredienserna till glasyren.
Tillsätt så mycket röd karamellfärg du tycker att du behöver - börja med någon droppe.
Bred ut glasyren över kakan, låt stelna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr