100 g smör, rumsvarmt
3/4 dl strösocker
1 st äggula
2 dl vetemjöl
4 msk hallonsylt
200 g riven mandelmassa
100 g smör, rumsvarmt
3 st ägg
2 msk vetemjöl
1 ½ dl florsocker
2 ½ tsk vatten
röd karamellfärg
Rör ihop smör och socker till mördegen.
Tillsätt äggulan och mjölet och blanda snabbt ihop till en deg.
Låt den vila kallt ett par timmar.
Ta fram ingredienserna till fyllningen så att de blir rumsvarma.
Smörj en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
Kavla alt. tryck ut degen i formen och bred sylten över kakan.
Blanda mandelmassan med smöret, rör smeten vit och porös.
Blanda ner ett ägg i sänder och sist mjölet.
Bred ut smeten jämnt i formen över sylten.
Grädda i 200 grader, ca 40 minuter.
Låt kakan svalna något och strö sedan på lite strösocker, stjälp den upp och ner på smörpapper.
Vänd kakan när den kallnat.
Blanda samman ingredienserna till glasyren.
Tillsätt så mycket röd karamellfärg du tycker att du behöver - börja med någon droppe.
Bred ut glasyren över kakan, låt stelna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng