175 g smör
400 g riven mandelmassa
3 ägg
rivet skal av 1 citron
0,5 dl maizena
50 g mandelspån
200 g naturell färskost
2 dl vispgrädde
2 - 3 msk lemon curd
4 dl hallon eller andra bär
1. Sätt ugnen på 180 grader. Kläm fast ett bakpapper i botten på en springform, ca 26 cm.
2. Bryn smöret gyllene och låt svalna. Rör smör och mandelmassa smidigt och tillsätt äggen ett i taget. Blanda ned hälften av det rivna citronskalet samt maizenan.
3. Grädda kakan mitt i ugnen tills den fått färg och känns fast, men ändå saftig. Det tar ca 30 minuter.
4. Rosta mandelspånen gyllene i ugnen när kakan är klar. Det tar ca 5 minuter, passa så de inte bränns. Låt svalna.
5. Vispa färskost och grädde tills det är spritsbart, smaka av med lemon curd.
6. Garnera med spritsad citronkräm, hallon, rivet citronskal, mandelspån och ev myntablad.
10 - 15 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng