Placeholder

Mazarintårta med citron och hallon

Ingredienser

175 g smör
400 g riven mandelmassa
3 ägg
rivet skal av 1 citron
0,5 dl maizena
50 g mandelspån
200 g naturell färskost
2 dl vispgrädde
2 - 3 msk lemon curd
4 dl hallon eller andra bär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Kläm fast ett bakpapper i botten på en springform, ca 26 cm.

2. Bryn smöret gyllene och låt svalna. Rör smör och mandelmassa smidigt och tillsätt äggen ett i taget. Blanda ned hälften av det rivna citronskalet samt maizenan.

3. Grädda kakan mitt i ugnen tills den fått färg och känns fast, men ändå saftig. Det tar ca 30 minuter.

4. Rosta mandelspånen gyllene i ugnen när kakan är klar. Det tar ca 5 minuter, passa så de inte bränns. Låt svalna.

5. Vispa färskost och grädde tills det är spritsbart, smaka av med lemon curd.

6. Garnera med spritsad citronkräm, hallon, rivet citronskal, mandelspån och ev myntablad.

10 - 15 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr