Mazariner Ca 20 st

Ingredienser

Deg
200 g rumstempererat smör
5 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Fyllning
400 g mandelmassa
1/2 dl socker
200 g rumstempererat smör
1 tsk vaniljsocker
3 ägg

Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten

Gör så här

Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg.
Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan och arbeta ihop med socker, smör och vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.
Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till 2/3.
Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Glasera när kakorna kallnat.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.