Deg
200 g rumstempererat smör
5 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Fyllning
400 g mandelmassa
1/2 dl socker
200 g rumstempererat smör
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg.
Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan och arbeta ihop med socker, smör och vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.
Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till 2/3.
Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Glasera när kakorna kallnat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk