Placeholder

Matrosgryta

Ingredienser

1 kg benfritt oxkött
ca 20 smålökar
3 msk smör
1,5 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
4 dl crème fraîche
16 stora råskalade potatisar
2 msk kinesisk soya

Gör så här

1. Skär köttet i smala strimlor. Skala löken. Bryn kött och lök lätt i smör i en stekgryta. Salta och peppra och häll i crème fraîche.

2. Skär potatisen i ganska tjocka skivor och lägg dem i grytan. Häll på soya och låt koka under lock på svag värme ca 30 minuter, eller tills köttet känns mört och potatisen är mjuk.

8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.