Matjestårta

Ingredienser

Botten:
75 gr smör
225 gr kavring utan kanter

Fyllning:
2 gelatinblad
2 burkar matjessill a 200 gr
1 rödlök
3 msk finhackad gräslök
3 msk finhackad dill
3 dl creme fraiche
150 gr krämig färskost

Garnering:
1 burk anjovis
1/2 finhackad rödlöken
2 msk klippt gräslök
citron

Gör så här

Smält smöret, mixa brödet till smulor o häll i smöret spänn fast ett bakpapper i en form med löstagbar botten tryck ut brödmassan i formen. låt stå kallt 30 min. lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten 5-10 min, låt sillen rinna av o skär i små sneda bitar finhacka löken blanda sill och lök med dill och gräslök blanda c.f o färskost låt gelatinbladen smälta på svag värme med lite av blandningen vänd ner sillröran i resten av blandningen rör ner det smälta gelatinet o blanda noga. Bred ut fyllningen på brödrosten o släta till ytan. Låt stå kallt minst 6 timmar, gärna över natten. Garnera tårtan

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.