Botten:
75 gr smör
225 gr kavring utan kanter
Fyllning:
2 gelatinblad
2 burkar matjessill a 200 gr
1 rödlök
3 msk finhackad gräslök
3 msk finhackad dill
3 dl creme fraiche
150 gr krämig färskost
Garnering:
1 burk anjovis
1/2 finhackad rödlöken
2 msk klippt gräslök
citron
Smält smöret, mixa brödet till smulor o häll i smöret spänn fast ett bakpapper i en form med löstagbar botten tryck ut brödmassan i formen. låt stå kallt 30 min. lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten 5-10 min, låt sillen rinna av o skär i små sneda bitar finhacka löken blanda sill och lök med dill och gräslök blanda c.f o färskost låt gelatinbladen smälta på svag värme med lite av blandningen vänd ner sillröran i resten av blandningen rör ner det smälta gelatinet o blanda noga. Bred ut fyllningen på brödrosten o släta till ytan. Låt stå kallt minst 6 timmar, gärna över natten. Garnera tårtan
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk