2 1/2 dl havregryn
7 dl vetemjöl
4tsk bakpulver
1 tsk salt
150g smör
3 dl mjölk
Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Finfördela smöret i mjölblandningen.
Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop en deg.
Dela degen i 2 bitar. Platta ut till runda kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Skåra i fyra bitar i varje deg och nagga med en gaffel.
Grädda sconesen mitt i ugnen på 250 grader i 15 minuter. Bryt dem i bitar, dela lätt med en gaffel och är dem varma.
Man kan förbereda degen kvällen före.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…