2 1/2 dl havregryn
7 dl vetemjöl
4tsk bakpulver
1 tsk salt
150g smör
3 dl mjölk
Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Finfördela smöret i mjölblandningen.
Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop en deg.
Dela degen i 2 bitar. Platta ut till runda kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Skåra i fyra bitar i varje deg och nagga med en gaffel.
Grädda sconesen mitt i ugnen på 250 grader i 15 minuter. Bryt dem i bitar, dela lätt med en gaffel och är dem varma.
Man kan förbereda degen kvällen före.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng