Placeholder

Matiga scones m havregryn

Ingredienser

2 1/2 dl havregryn
7 dl vetemjöl
4tsk bakpulver
1 tsk salt
150g smör
3 dl mjölk

Gör så här

Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Finfördela smöret i mjölblandningen.
Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop en deg.
Dela degen i 2 bitar. Platta ut till runda kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Skåra i fyra bitar i varje deg och nagga med en gaffel.
Grädda sconesen mitt i ugnen på 250 grader i 15 minuter. Bryt dem i bitar, dela lätt med en gaffel och är dem varma.

Man kan förbereda degen kvällen före.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.