2 gula lökar (2 kr)
4 vitlöksklyftor (3 kr)
2 msk ingefära (2 kr)
2 msk garam masala
2 tsk paprikapulver
2 grönsaksbuljongstärningar (2 kr)
4 msk tomatpuré (4 kr)
1 kryddmått sambal oelek
1 burk (400 g) krossade tomater (5 kr)
1 burk (400 g) kokosmjölk (11 kr)
2 dl vatten
6 dl kokta kikärtor (motsvarar drygt 2.5 dl torra) (6 kr)
1 lime (4 kr)
Ris för 8 personer (12 kr)
Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Stek i olja på medelvärme tills de mjuknat. Tillsätt buljongtärning, garam masala, sambal oelek, tomatpuré och paprikapulver och låt fräsa med några minuter.
Tillsätt kokosmjölk, vatten och tomat och låt småputtra i ca 15 min.
Under tiden: Koka upp ris enligt förpackningen.
När riset kokat klart: Tillsätt kokta kikärtor i grytan och låt bli varma. Pressa i limen och smaka av med salt.
Servera garam masala-grytan med riset.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng