Masala gryta

Ingredienser

2 gula lökar (2 kr)
4 vitlöksklyftor (3 kr)
2 msk ingefära (2 kr)
2 msk garam masala
2 tsk paprikapulver
2 grönsaksbuljongstärningar (2 kr)
4 msk tomatpuré (4 kr)
1 kryddmått sambal oelek
1 burk (400 g) krossade tomater (5 kr)
1 burk (400 g) kokosmjölk (11 kr)
2 dl vatten
6 dl kokta kikärtor (motsvarar drygt 2.5 dl torra) (6 kr)
1 lime (4 kr)
Ris för 8 personer (12 kr)

Gör så här

Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Stek i olja på medelvärme tills de mjuknat. Tillsätt buljongtärning, garam masala, sambal oelek, tomatpuré och paprikapulver och låt fräsa med några minuter.
Tillsätt kokosmjölk, vatten och tomat och låt småputtra i ca 15 min.
Under tiden: Koka upp ris enligt förpackningen.
När riset kokat klart: Tillsätt kokta kikärtor i grytan och låt bli varma. Pressa i limen och smaka av med salt.
Servera garam masala-grytan med riset.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr