Marshmallow paj 10-12 personer
Pajbotten:
250g digestivekex ca 5 dl kaksmulor
90g smör
Marshmallows fyllning:
1 3/4 dl mjölk
150g minimarshmallows 6-7 dl
5 dl vispgrädde
Topping:
Jordgubbar
Digestivekexsmulor
Gör så här:
Mixa digestivekexen till fina kaksmulor och blanda i smält smör, mixa lite till så allt blandas väl. Tryck ut smulorna i botten och upp på kanterna i en pajform med löstagbar botten, min form är 26 cm. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen.
Häll mjölken i en kastrull låt den bli varm och tillsätt marshmallows. Dra kastrullen åt sidan och låt allt smälta ihop, rör om ibland med en visp. Låt svalna för det får inte vara varmt när du rör ner den i grädden.
Vispa grädden rätt hårt. Blanda ner marshmallows blandningen i grädden och rör om tills det blandats. Bred ut fyllningen i pajformen och toppa med lite digestivesmulor. Ställ in i kylen minst 4 timmar tills den stelnat till. Toppa med jordgubbar och servera.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng