Marinerade bönor samt kikärter är gott som tillbehör till det mesta till vardags, sallad, buffé, grillat eller fest.
Gott, billigt och enkelt att laga - även till flera.
Kan serveras kalla, varma eller ljumma.
Du kan marinera vilka kokta bönor du vill. Förslagsvis svarta bönor, vita bönor, kidneybönor, black-eye bönor, flageoletbönor, sojabönor, mungbönor, kikärtor eller puylinser.
Det finns fina frysta kokta blandade bönor som är goda också.
6 dl kokta svarta bönor, vita bönor eller adzukibönor eller valfri sort
6 dl kokta kikärter eller mer bönor av valfri sort
0,5 rödlök
1 klyfta vitlök (valfritt)
0,5 dl olivolja, helst fin kallpressad olivolja
2 msk vinäger gärna vit balsamvinäger eller röd lagrad vinäger
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar eller svartpeppar
1 tsk socker (valfritt)
0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)
Blötlägg och koka bönorna och kikärtorna. Låt de svalna.
Skala och hacka rödlöken samt skala och pressa vitlöken i en bunke.
Tillsätt bönorna, olivolja, vinäger, salt, peppar och socker samt rör om.
Smaka av bönorna med salt, peppar, socker och vinäger. Hit kan du förbereda och ha övertäckta i kylen.
De marinerade bönorna är klara att servera.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng