4 äggvitor
2 dl socker
Citronkräm:
4 äggulor
1 dl grädde
1 dl socker
0,75 dl färskpressad citronsaft
100 g smör
Topping:
500 g jordgubbar
2 dl blåbär
1,5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 120 grader.
2. Vispa äggvitorna till ett skum, tillsätt hälften av sockret och vispa så skummet blir styvt. Vänd ned resten av sockret.
3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll smeten i mitten och stryk ut till en rund botten, 30 cm. Grädda 1 timme och 15 minuter.
4. Häll alla ingredienser till citronkrämen i en kastrull. Sjud krämen medan du hela tiden vispar med en plastvisp. Sjud tills den tjocknar, den får inte koka. Rör ned smöret och låt krämen kallna.
5. Vispa grädden med vaniljsockret och snoppa jordgubbarna. Låt marängen svalna. Häll på citronkräm, klicka ut grädde och strö över jordgubbar och blåbär.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng