4 äggvitor
2 dl socker
Citronkräm:
4 äggulor
1 dl grädde
1 dl socker
0,75 dl färskpressad citronsaft
100 g smör
Topping:
500 g jordgubbar
2 dl blåbär
1,5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 120 grader.
2. Vispa äggvitorna till ett skum, tillsätt hälften av sockret och vispa så skummet blir styvt. Vänd ned resten av sockret.
3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll smeten i mitten och stryk ut till en rund botten, 30 cm. Grädda 1 timme och 15 minuter.
4. Häll alla ingredienser till citronkrämen i en kastrull. Sjud krämen medan du hela tiden vispar med en plastvisp. Sjud tills den tjocknar, den får inte koka. Rör ned smöret och låt krämen kallna.
5. Vispa grädden med vaniljsockret och snoppa jordgubbarna. Låt marängen svalna. Häll på citronkräm, klicka ut grädde och strö över jordgubbar och blåbär.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…