MARÄNGTÅRTA MED BÄRGRÄDDE Lindas bakskola o matskola

Ingredienser

En riktigt härlig, stor marängtårta som räcker till många! Jag penslar smält choklad på marängbottnen av två anledningar; dels för att det är underbart gott, men också för att marängen då inte blir blöt och mjuk av vispgrädden och bären. Man kan självklart variera fyllningen helt efter egen smak!

Tips! Baka en rund marängtårta med jordgubbar och vispgrädde – klicka här för recept!

MARÄNGTÅRTA MED BÄRGRÄDDE
16–20 bitar

Marängbotten
6 äggvitor
3 dl strösocker

Ovanpå bottnen
200 g mörk choklad

Fyllning
2 dl vaniljkräm (frivilligt)
10 dl vispgrädde
200 g vit choklad, finhackad
2–3 dl valfria bär

Garnering
jordgubbar, hallon eller hackad choklad

Gör så här

GÖR SÅ HÄR

1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.

2. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 30 x 38 cm. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 110 min. Låt den kallna på plåten.

3. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Pensla marängbottnen med chokladen. Ställ den i kylen tills chokladen stelnat.

4. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Hacka den vita chokladen fint och blanda ner den i grädden.

5. Bred eventuellt ut 2 dl vaniljkräm på bottnen. Bred sedan ut ett tunt lager vispgrädde ovanpå (eller endast vispgrädde). Strö ut valfria bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubbsbitar ovanpå grädden. Täck bären med ett tjockt lager grädde.

6. Garnera tårtan efter egen smak, gärna med bär eller hackad choklad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.