Ca 12 bitar
100 g vit choklad, smält
1 marängbotten
Brun chokladmousse
3 dl vispgrädde
2 äggulor
200 g mörk choklad, smält
Vit chokladmousse
3 dl vispgrädde
2 äggulor
200 g vit choklad, smält
Garneringsförslag (eller valfria bär, hackad choklad)
jordgubbar
florsocker
Garnering
chokladkulor eller hackad choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.
2. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.
3. Chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för hårt för då blir moussen grynig.
4. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna, men inte stelna.
5. Rör ner äggulorna i chokladen.
6. Häll ner chokladblandningen i grädden och rör om.
7. Bred ut chokladmoussen på bottnen. Lägg på nästa marängbotten och bred ut resten av chokladmoussen ovanpå. Dekorera med chokladkulor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng