Placeholder

Maräng- och ananasparfait

Ingredienser

2 äggvitor
3 dl grädde
2 äggulor
0,5 dl socker
2 burkar krossad
ananas à 227 g
1,5 msk vitt portvin
25 små maränger

Gör så här

1. Häll av ananasjuicen. Vispa äggulor och socker poröst, tillsätt ananas och portvin. Vispa grädden hårt och vänd ned i ananasblandningen. Vispa äggvitan hårt och vänd ned.

2. Plasta en terrinform eller sockerkaksform och häll i smeten. Varva med maränger. Ställ i frysen ca 3 timmar.

3. Servera parfaiten tillsammans med extra maränger och dekorera med citronmeliss.

8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.