Sirap:
3 dl socker
2 dl vatten
saft av 0,5 citron eller apelsin
Bakelser:
3 ägg
1 dl socker
zest av 1 citron eller apelsin
2,5 dl vetemjöl
0,75 dl mannagryn
1 dl riven kokos
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2,5 dl turkisk yoghurt
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en muffinsplåt med smör och strö riven kokos i formen.
2. Börja med att koka upp sirapen. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt småputtra långsamt ca 7 minuter tills sirapen tjocknar litet. Rör om då och då. När sirapen svalnat, täck den med ett lock för att undvika att sockerkristaller bildas på ytan. Låt sirapen kallna helt i rumstemperatur.
3. Vispa ägg, fruktzest och socker pösigt med elvisp. Blanda vetemjöl, mannagryn, kokos, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ned i äggsmeten med en slickepott.
4. Tillsätt yoghurt och vispa snabbt ihop till en smet. Fördela den jämnt i formen/formarna och grädda mitt i ugnen ca 20 - 25 minuter, tills bakelserna är genomgräddade.
5. Så fort de tagits ur ugnen ringlas ca 2 msk av sirapen över varje kaka. Låt bakelserna ligga kvar i formen ca 1 timme så att de suger åt sig sirapen och svalnar. De klarar sig fint i rumstemperatur 4 - 5 timmar och i kyl 24 timmar.
6. Täck bakelserna med plast när de svalnat om du inte ska servera direkt. Ringla gärna över litet mer sirap vid servering.
12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…