Mousse:
100 g fryst eller färsk mango
1 dl vispgrädde
4 msk färskost
Halloncoulis:
1 blad gelatin
1 dl hallon
1 tsk agavesirap
Garnering:
4 msk färsk tärnad mango
1. Lägg mangon i en matberedare och mixa till en jämn smet. Vispa grädden fast i en skål. Vispa ned mango och färskost. Fördela i 4 glas och låt stå i frysen 20 minuter.
2. Blötlägg gelatinbladet i litet vatten 5 minuter. Mixa hallonen i en matberedare och lägg i en kastrull.
3. Tillsätt agavesirap och låt allt bli varmt. Ta up och krama ur gelatinbladet, lägg det i såskastrullen och smält under omrörning. Låt svalna en liten stund.
4. Häll halloncoulis över mangomoussen och låt stå i kyl 1 - 2 timmar. Toppa med färsk mango.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng