Placeholder

Mangoglass

Ingredienser

4 dl grädde
2 dl mjölk
2 krm vaniljpulver
5 äggulor
2 dl råsocker

Mangokräm:
500 g mango, färsk eller fryst
0,5 dl råsocker (litet mindre om
du använder färsk mango)

Gör så här

1. Hetta upp grädde, mjölk och vanilj i en rymlig kastrull. Vispa under tiden äggulor och socker pösigt. Häll sedan den varma gräddmjölken över äggvispet under omrörning så att de blandas.

2. Häll tillbaka smeten i kastrullen och hetta upp den under omrörning - den ska inte koka. Häll sedan tillbaka den i bunken, låt svalna och därefter bli riktigt kall i kylen. Låt den gärna stå och svälla över natten.

3. Skala och skär färsk mango i bitar. Koka upp mango och socker i en kastrull och låt småkoka 15 - 20 minuter under omrörning. Mixa sedan blandningen lsät och låt svalna.

4. Blanda ned glassmeten precis innan smeten hälls i glassmaskin. Kör i maskinen tills glassen är klar, ca 40 minuter, och låt den ligga i frysen några timmar före servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.