4 dl grädde
2 dl mjölk
2 krm vaniljpulver
5 äggulor
2 dl råsocker
Mangokräm:
500 g mango, färsk eller fryst
0,5 dl råsocker (litet mindre om
du använder färsk mango)
1. Hetta upp grädde, mjölk och vanilj i en rymlig kastrull. Vispa under tiden äggulor och socker pösigt. Häll sedan den varma gräddmjölken över äggvispet under omrörning så att de blandas.
2. Häll tillbaka smeten i kastrullen och hetta upp den under omrörning - den ska inte koka. Häll sedan tillbaka den i bunken, låt svalna och därefter bli riktigt kall i kylen. Låt den gärna stå och svälla över natten.
3. Skala och skär färsk mango i bitar. Koka upp mango och socker i en kastrull och låt småkoka 15 - 20 minuter under omrörning. Mixa sedan blandningen lsät och låt svalna.
4. Blanda ned glassmeten precis innan smeten hälls i glassmaskin. Kör i maskinen tills glassen är klar, ca 40 minuter, och låt den ligga i frysen några timmar före servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…