4 dl grädde
2 dl mjölk
2 krm vaniljpulver
5 äggulor
2 dl råsocker
Mangokräm:
500 g mango, färsk eller fryst
0,5 dl råsocker (litet mindre om
du använder färsk mango)
1. Hetta upp grädde, mjölk och vanilj i en rymlig kastrull. Vispa under tiden äggulor och socker pösigt. Häll sedan den varma gräddmjölken över äggvispet under omrörning så att de blandas.
2. Häll tillbaka smeten i kastrullen och hetta upp den under omrörning - den ska inte koka. Häll sedan tillbaka den i bunken, låt svalna och därefter bli riktigt kall i kylen. Låt den gärna stå och svälla över natten.
3. Skala och skär färsk mango i bitar. Koka upp mango och socker i en kastrull och låt småkoka 15 - 20 minuter under omrörning. Mixa sedan blandningen lsät och låt svalna.
4. Blanda ned glassmeten precis innan smeten hälls i glassmaskin. Kör i maskinen tills glassen är klar, ca 40 minuter, och låt den ligga i frysen några timmar före servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng