Mandeltårta med mockagrädde

Ingredienser

källa ica.se

Himmelsk mandeltårta med mockagrädde! En fantastisk dessert att servera och gästernas favorit. Vuxna smaker av kaffe och mörk choklad. Kombinationen mellan mandelbotten och mockagrädden är lysande!

10 bitar

smör eller margarin till formen
500 g mandelmassa
3 äggvitor
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk snabbkaffe /pulverkaffe stött
1 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
50 g mörk choklad
ev hallon till garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 175˚C.

Rita upp 2 cirklar på bakplåtspapper ca 22 cm i diameter (för 10 bitar). Smörj dem med matfett och lägg på plåtar.

Riv mandelmassan och blanda den med äggvitorna. Bred smeten i cirklarna på bakplåtspapperet.

Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bottnarna svalna lite innan de lossas.
Öppna timer: 15 minuter

Vispa grädden tjock, blanda den med kaffe, flor- och vaniljsocker. Skär flisor av chokladen.

Bred grädden mellan och ovanpå bottnarna. Strö på chokladen. Låt tårtan stå kallt någon timme innan den serveras.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.