källa ica.se
Himmelsk mandeltårta med mockagrädde! En fantastisk dessert att servera och gästernas favorit. Vuxna smaker av kaffe och mörk choklad. Kombinationen mellan mandelbotten och mockagrädden är lysande!
10 bitar
smör eller margarin till formen
500 g mandelmassa
3 äggvitor
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk snabbkaffe /pulverkaffe stött
1 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
50 g mörk choklad
ev hallon till garnering
Sätt ugnen på 175˚C.
Rita upp 2 cirklar på bakplåtspapper ca 22 cm i diameter (för 10 bitar). Smörj dem med matfett och lägg på plåtar.
Riv mandelmassan och blanda den med äggvitorna. Bred smeten i cirklarna på bakplåtspapperet.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bottnarna svalna lite innan de lossas.
Öppna timer: 15 minuter
Vispa grädden tjock, blanda den med kaffe, flor- och vaniljsocker. Skär flisor av chokladen.
Bred grädden mellan och ovanpå bottnarna. Strö på chokladen. Låt tårtan stå kallt någon timme innan den serveras.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…