källa ica.se
Himmelsk mandeltårta med mockagrädde! En fantastisk dessert att servera och gästernas favorit. Vuxna smaker av kaffe och mörk choklad. Kombinationen mellan mandelbotten och mockagrädden är lysande!
10 bitar
smör eller margarin till formen
500 g mandelmassa
3 äggvitor
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk snabbkaffe /pulverkaffe stött
1 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
50 g mörk choklad
ev hallon till garnering
Sätt ugnen på 175˚C.
Rita upp 2 cirklar på bakplåtspapper ca 22 cm i diameter (för 10 bitar). Smörj dem med matfett och lägg på plåtar.
Riv mandelmassan och blanda den med äggvitorna. Bred smeten i cirklarna på bakplåtspapperet.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bottnarna svalna lite innan de lossas.
Öppna timer: 15 minuter
Vispa grädden tjock, blanda den med kaffe, flor- och vaniljsocker. Skär flisor av chokladen.
Bred grädden mellan och ovanpå bottnarna. Strö på chokladen. Låt tårtan stå kallt någon timme innan den serveras.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg