300 g mandelmassa
150 g smör
3 ägg
1 dl lemon curd
ca 1 l färska jordgubbar
färsk mynta
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en mindre långpanna med bakpapper, ca 20 x 24 cm.
2. Grovriv mandelmassan och lägg i en bunke. Tillsätt smöret och rör samman till en ljus och pösig smet. Vänd ned äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
3. Fördela smeten jämnt i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna.
4. Skär upp i rutor. Bred ett lager lemon curd på varje ruta och toppa med färska jordgubbar. Garnera med mynta.
Ca 20 rutor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng