250 gram smör
6 st bittermandlar eller 1 krm bittermandelarom
2,25 dl mjölk
1 ägg
13 dl mjöl
3 dl socker
1 msk bakpulver
2 tsk hjorthornssalt
Garnering
pärlsocker
Sätt ugnen på 225 grader
Smält smöret och låt det svalna
Blanda det smälta smöret med mjölk, ägg och bittermandeln
Blanda mjöl, socker,bakpulver, och hjorthornssalt i en bunke. Rör ner vätskan i mjölblandningen. Arbeta ihop degen snabbt som ska vara ganska lös.
Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Rulla ut dem till ca 30 cm långa längder. Skär längderna i ca 2 cm breda bitar
Doppa den ena snittytan i pärlsocker. Lägg bitarna på bakplåtsklädda plåtar
Grädda i mitten i ugnen 12- 13 minuter i 225 grader
Låt kubbarna kallna på galler utan bakduk så att ingen bismak av ammoniak blir kvar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng