150 g mörk choklad
3 - 4 tsk pulverkaffe
0,5 dl färskpressad apelsinsaft
rivet skal av 1 apelsin
2 ägg
2 dl tjock grädde
ev 1 - 2 msk konjak eller Cointreau
1. Smält chokladen över vattenbad. Rör ut pulverkaffet i den upphettade apelsinsaften och tillsätt apelsinskalet.
2. Blanda smält choklad med kaffe-apelsinsaften och rör sedan ned äggulor och den hårt vispade grädden.
3. Vispa vitorna hårt och vänd ned dem sist i chokladblandningen.
4. Häll upp moussen i portionskoppar eller i en större skål och ställ den kallt några timmar eller längre.
8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk