7 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
2 tsk hjorthornssalt
6 rivna bittermandlar (jag använder bittermandelolja och fyllrr i 1 kryddmått samt droppar i ca 6-7 droppar i smeten ur det. flaskorna har ju så stora hål)
125 g margarin eller smör
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Fördela fettet med hjälp av en gaffel, tillsätt ägg och mjölk samt 6-7droppar bittermandelolja. Arrbeta snabbt ihop degen .
Rulla till en längd på mjölat bakbord och skär den i ca 20 bitar.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Gräddai ca 12 minuter.
Jag kör ihop degen lite snabbt i matberedaren, sedan så blandar jag inte i alla 7 dl av mjölet utan lägger i lite i utknådningen. Känner mig fram tills jag tycker det är lagomt. Praktiskt med vinyl handskar så slipper man kladda ner sig. Går fint att använda bullformar.
Fotot på kubbarna är fotat av mig.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…