100 g smör
3 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
6 - 8 äpplen
kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 35 x 20 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt svalna. Skala och tunnskiva äpplena. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ned mjölk och smör.
3. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Häll smeten i formen, tryck ned äppelbitarna tätt och strö över kanel.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills kakan fått fin färg. Pröva med sticka. Låt svalna och skär sedan upp i önskad storlek.
10 - 30 bitar beroende på
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng