Placeholder

Mammas äppelrutor

Ingredienser

100 g smör
3 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
6 - 8 äpplen
kanel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 35 x 20 cm, med bakplåtspapper.

2. Smält smöret och låt svalna. Skala och tunnskiva äpplena. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ned mjölk och smör.

3. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Häll smeten i formen, tryck ned äppelbitarna tätt och strö över kanel.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills kakan fått fin färg. Pröva med sticka. Låt svalna och skär sedan upp i önskad storlek.

10 - 30 bitar beroende på

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.