Placeholder

Maffiga vaniljmuffins med kanel och socker

Ingredienser

5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
2,5 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl socker
2 dl mjölk
1 dl rapsolja

Garnering:
50 g smält smör
1 tsk kanel
0,5 dl socker

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ut 12 stora muffinsformar i en muffinsplåt.

2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker med elvisp tills det blir vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och olja.

3. Sikta i de torra ingredienserna och blanda försiktigt. Häll smeten jämnt i muffinsplåten. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna en stund.

4. Smält smöret och blanda kanel och socker i en skål. Pensla muffinsen med smör och doppa sedan i kanel och socker.

12 stora muffins

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr