5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
2,5 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl socker
2 dl mjölk
1 dl rapsolja
Garnering:
50 g smält smör
1 tsk kanel
0,5 dl socker
1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ut 12 stora muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker med elvisp tills det blir vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och olja.
3. Sikta i de torra ingredienserna och blanda försiktigt. Häll smeten jämnt i muffinsplåten. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna en stund.
4. Smält smöret och blanda kanel och socker i en skål. Pensla muffinsen med smör och doppa sedan i kanel och socker.
12 stora muffins
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng