Placeholder

Macaroni and cheese med dijon och kassler

Ingredienser

300 g stora makaroner,
t ex lumacone
175 g prästost
2 msk maizena
6 dl mjölk
2 msk dijonsenap
300 g kassler eller
rökt skinka
2 tomater
150 g blandad sallad
smör
olivolja
vitvinsvinäger
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Koka makaronerna. Riv osten. Rör ut maizenan i mjölken och koka upp under omrörning. Rör ned osten (spara ca 1 dl till garnering) och senap.

3. Krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm peppar. Skär kasslern i små bitar och stek snabbt i 0,5 msk smör i en stekpanna.

4. Blanda makaroner, sås och kassler i en smord, ugnssäker form. Strö över den sparade osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.

5. Blanda 1,5 msk olja, 2 msk vatten, 1 msk vinäger och 0,5 msk senap. Skär tomaterna i klyftor. Blanda tomater och sallad och häll över dressingen. Servera salladen till.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.