300 g stora makaroner,
t ex lumacone
175 g prästost
2 msk maizena
6 dl mjölk
2 msk dijonsenap
300 g kassler eller
rökt skinka
2 tomater
150 g blandad sallad
smör
olivolja
vitvinsvinäger
salt
nymald svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka makaronerna. Riv osten. Rör ut maizenan i mjölken och koka upp under omrörning. Rör ned osten (spara ca 1 dl till garnering) och senap.
3. Krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm peppar. Skär kasslern i små bitar och stek snabbt i 0,5 msk smör i en stekpanna.
4. Blanda makaroner, sås och kassler i en smord, ugnssäker form. Strö över den sparade osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
5. Blanda 1,5 msk olja, 2 msk vatten, 1 msk vinäger och 0,5 msk senap. Skär tomaterna i klyftor. Blanda tomater och sallad och häll över dressingen. Servera salladen till.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng