500 g köttfärs
1 ägg
1 msk fransk senap
1 dl grädde
2 msk kalvfond
0,5 riven gul lök
2 skivade stekta gula lökar
4 dl vatten
1 msk kinesisk soya
1 msk socker
0,5 msk svartpeppar
salt
1. Blanda färsen med ägg, grädde, 1 msk av fonden och senapen. Krydda, blanda väl och låt stå 20 minuter. Stek löken i smör under tiden.
2. Vispa ur stekpannan med hett vatten och häll i en traktörpanna eller dylikt. Stek pannbiffarna och vispa ur med vatten igen. Häll över i pannan.
3. Blanda ned soya, kalvfond och socker och låt skyn knappt täcka biffarna. Låt småsjuda ca 30 minuter, smaka av och servera med kokt potatis.
4 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng