3 l snoppade jordgubbar, halverade
2 dl vitt vin
1 - 2 dl socker
200 g färskost
2 dl grädde
1,5 msk vaniljsocker
10 passionsfrukter
1 dl aprikosmarmelad
100 g riven mandelmassa
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda vin och socker väl och häll över de delade jordgubbarna. Låt dra minst 1 timme.
3. Vispa färskost, vaniljsocker och grädde fluffigt. Rosta mandelmassan på en plåt med bakplåtspapper 10 minuter. Smula sönder massan.
4. Smält marmeladen i kastrull och tillsätt innanmäte och kärnor från passionsfrukterna.
5. Fyll vinglas med jordgubbar och färskostgrädde, häll över passionsfruktssåsen och toppa med mandelmassan.
10 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…