Placeholder

Lyxig Fisksoppa

Ingredienser

Ingredienser

• 4 st laxfiléer

• 360 g kräftstjärtar

• 8 st musslor

• 1 st purjolök, stor

• 2 st tärningar fiskbuljong ( fond )

• 2 msk curry

• 6 dl matlagningsgrädde alt vispgrädde

• 1 dl vitt vin inte torrt

• 370 g krossade tomater

• 360 - 500g räkor, skalade

• 35 g dill, djupfryst

Gör så här

Portioner: 4 
Förberedelsetid: 10 - 20 min 
Tillagningstid: 1-3 timmar

Fräs purjolöken och tillsätt vinet och fiskbuljongtärningarna och krydda med curry, salt och peppar. Låt puttra ihop och ha i de krossade tomaterna.

Låt koka ihop, ca 0,5-3 timmar på svag värme med locket på!

Efter 0.5-3 timmar

Häll i grädden, laxen i kuber och låt sjuda tillsammans med resten i ca. 10 minuter och ha sedan i dillen. Det sista du gör är att ha i kräftstjärtarna, räkorna och musslorna.

Låt koka ihop ytterligare 10 minuter. Servera sedan genast med en klick aioli, rivet citronskal och en kvist dill!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr