Ingredienser
• 4 st laxfiléer
• 360 g kräftstjärtar
• 8 st musslor
• 1 st purjolök, stor
• 2 st tärningar fiskbuljong ( fond )
• 2 msk curry
• 6 dl matlagningsgrädde alt vispgrädde
• 1 dl vitt vin inte torrt
• 370 g krossade tomater
• 360 - 500g räkor, skalade
• 35 g dill, djupfryst
Portioner: 4
Förberedelsetid: 10 - 20 min
Tillagningstid: 1-3 timmar
Fräs purjolöken och tillsätt vinet och fiskbuljongtärningarna och krydda med curry, salt och peppar. Låt puttra ihop och ha i de krossade tomaterna.
Låt koka ihop, ca 0,5-3 timmar på svag värme med locket på!
Efter 0.5-3 timmar
Häll i grädden, laxen i kuber och låt sjuda tillsammans med resten i ca. 10 minuter och ha sedan i dillen. Det sista du gör är att ha i kräftstjärtarna, räkorna och musslorna.
Låt koka ihop ytterligare 10 minuter. Servera sedan genast med en klick aioli, rivet citronskal och en kvist dill!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng