Raspet av 2 apelsiner
75 g strösocker
120 g apelsinsaft (ca 3 apelsiner)
75 g glykos
45 g kakaosmör
345 g Felchlin Arriba (mörk choklad)
180 g osaltat smör
145 g Lucia Chokladglögg (71 kr, 76504, beställningssortimentet)
Till garnering: Choklad, socker och eventuellt rasp från apelsin
1. Arbeta ihop raspet av apelsinerna med strösockret för att få ut så mycket smak som möjligt.
2. Pressa apelsinerna och använd saften.
3. Koka upp saft, rasp och glykos.
4. Sila purén över chokladen, kakaosmöret och smöret.
5. Mixa slät, tillsätt Lucia choklad, och mixa igen.
6. Låt smeten stelna under plast i rumstemperatur, gärna över natten.
7. Skeda upp och rulla kulor.
8. Rulla kulorna i socker och eventuellt apelsin.
För den avancerade: Köp färdiga chokladskal eller gör egna skal. Låt smeten svalna till 30°. Använd spritspåse för att få ner smeten i skalen. Toppa med smält choklad (blir som lock). Rulla kulorna i smält choklad och strösocker.
Av: Chokladfabriken
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…