Luciatryffel med smak av apelsin

Ingredienser

Raspet av 2 apelsiner
75 g strösocker
120 g apelsinsaft (ca 3 apelsiner)
75 g glykos
45 g kakaosmör
345 g Felchlin Arriba (mörk choklad)
180 g osaltat smör
145 g Lucia Chokladglögg (71 kr, 76504, beställningssortimentet)

Till garnering: Choklad, socker och eventuellt rasp från apelsin

Gör så här

1. Arbeta ihop raspet av apelsinerna med strösockret för att få ut så mycket smak som möjligt.

2. Pressa apelsinerna och använd saften.

3. Koka upp saft, rasp och glykos.

4. Sila purén över chokladen, kakaosmöret och smöret.

5. Mixa slät, tillsätt Lucia choklad, och mixa igen.

6. Låt smeten stelna under plast i rumstemperatur, gärna över natten.

7. Skeda upp och rulla kulor.

8. Rulla kulorna i socker och eventuellt apelsin.

För den avancerade: Köp färdiga chokladskal eller gör egna skal. Låt smeten svalna till 30°. Använd spritspåse för att få ner smeten i skalen. Toppa med smält choklad (blir som lock). Rulla kulorna i smält choklad och strösocker.

Av: Chokladfabriken

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.