Raspet av 2 apelsiner
75 g strösocker
120 g apelsinsaft (ca 3 apelsiner)
75 g glykos
45 g kakaosmör
345 g Felchlin Arriba (mörk choklad)
180 g osaltat smör
145 g Lucia Chokladglögg (71 kr, 76504, beställningssortimentet)
Till garnering: Choklad, socker och eventuellt rasp från apelsin
1. Arbeta ihop raspet av apelsinerna med strösockret för att få ut så mycket smak som möjligt.
2. Pressa apelsinerna och använd saften.
3. Koka upp saft, rasp och glykos.
4. Sila purén över chokladen, kakaosmöret och smöret.
5. Mixa slät, tillsätt Lucia choklad, och mixa igen.
6. Låt smeten stelna under plast i rumstemperatur, gärna över natten.
7. Skeda upp och rulla kulor.
8. Rulla kulorna i socker och eventuellt apelsin.
För den avancerade: Köp färdiga chokladskal eller gör egna skal. Låt smeten svalna till 30°. Använd spritspåse för att få ner smeten i skalen. Toppa med smält choklad (blir som lock). Rulla kulorna i smält choklad och strösocker.
Av: Chokladfabriken
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng