700 g lövbiff
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1/2 msk paprikapulver
6 dl vatten
3 msk fond (ox el kalv)
3 msk tomatpuré
1/2 msk kinesisk soya
2 msk chilisås
1 msk dijonsenap
2,5 dl grädde
maizenaredning
1. Strimla lövbiffen först på bredden och sedan smått på längden. Hacka löken och vitlöken.
2. Hetta upp en kastrull/panna och fräs löken och biffen tills det fått fin färg. Krydda med paprikapulver.
3. Rör ner tomatpuré, dijonsenap, fond, soya och chilisås. Rör om och tillsätt vatten och låt sjuda på svag värme i två timmar sedan du tillsätter grädden.
4. Låt sjuda upp och red av med maizena. Servera med ris och grönsaker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng