4 portioner
300 gr okokt pasta
500 gr broccoli
400 gr lövbiff
1 röd lök
1 msk smör
2 burkar skivade champinjoner
1 buljongtärning (umami el kött)
1/2 dl hett vatten
1 msk dijonsenap
1 msk majsmjöl
5 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost till gratinering
salt
peppar
Gör så här:
Koka broccolin och pastan. Strimla köttet, skala och hacka löken. Häll av spadet från champinjonerna, spara spadet från en av burkarna. Stek champinjonerna i torr panna, tills e börjar “gnissla”. Tillsätt fettet och löken och bryn allt tillsammans. Salta och peppra. Häll champinjonfräset i en skål och ställ åt sidan.
Bryn köttet och häll sedan tillbaka champinjonfräset i stekpannan. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll ner i stekpannan. Rör ut majsmjölet i champinjonspadet och häll ner även detta i stekpannan samt senapen. Rör om och låt koka ihop till stuvningskonsistens. Lägg köttblandningen i botten av en gratängform. Lägg broccolin ovanpå och sedan pastan. Häll matlagningsgrädden jämt över gratängen och strö sedan över riven ost.
Gratinera i 225 grader, ca 20 minuter.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 14, Blå 14, Lila 14 per portion, om man använder 4%-ig och matlagningsgrädde 12%-ig ost.
SmartPoints Flex: 14 SP Flex per portion om man använder 4%-ig och matlagningsgrädde 12%-ig ost.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…