Placeholder

Ljust bröd

Ingredienser

Bröd

  • 1 dl mjölk (går utmärkt med veganskt alternativ)
  • 5 dl vatten fingervarmt
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 msk sirap eller honung
  • 11 dl mjöl
  • 1 tsk xantangummi (valfritt)
  • 2 dl havregryn
  • 4 msk polenta för formarna
  • Lite olja eller smör för formarna
55 min
Gott ljust bröd med god krispig skorpa som går att förändra lätt. Rekommenderar att skiva brödet och lägga i en påse i frysen och ta fram och rosta när det behövs.

Gör så här

Gör så här

  • Låt jästen lösa upp i fingervarmt vatten i en assistent.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och låt assistenten jobba igenom degen. Är degen för lös och inte släpper bunken kan man tillsätt lite mer mjöl.
  • Dela degen på två och lägg i polenta bröade formar eller på en plåt med bakplåtspapper.
  • Låt degen jäsa under handduk i en timme.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
  • Låt svalna under en handduk.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.