1 fp hård tofu 200g ( halloumi om de ska va vegetariskt )
1,5 msk olivolja
3 - 5 vitlöksklyftor
1 fp jordärtskocka ( 250g )
100g snackpaprika ( går bra med vanliga paprika också )
0.5 tsk rosmarin
175g risonipasta ( funkar med vanliga pasta )
0.5 fp soltorkade tomater ( 100g ) ++++ tomatoljan som de ligger i 100g
0.5 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijon senap
50g rödlök ( 1st )
0.5 fp ruccola ( 50g )
0.5 fp solroskärnor ( 100g)
Du kan låga i lite egna ingredienser också som tex: champinjoner ( lägg i ugnen), jordnötter.
Smaka efter och känn vad som passar
Sätt ungen på 220 grader
Skär 200g tofun i 2cm tärningar och lägg i en skål blanda med 0.5 olivolja och låt stå.
Grönsaker:
Skrubba och skär 1 fp jordärtskockor ( 250g ) i 2cm bitar och strimla 100g paprika. Lägg på en plåt/ungs form.
Blanda med 0.5 msk olivolja, 0.5 tsk rosmarin och salt. Rosta i ugnen i 20 min
Pasta:
Koka risonipasta ( pasta) enligt anvisningar på förpackningen
Dressing:
Häll av och spara oljan från 0.5 fp soltorkade tomater ( 100g). Blanda 1.5 msk tomatolja, 0.5 msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijon senap, salt och peppar i skålen
Sallad:
Ta en stor skål. Skär 50g lök i tunna halvmånar. Lägg i skålen och blanda med risoni ( pastan ), de soltorkade tomaterna ( 100g), 0.5 fp ruccola ( 50g ), 0.5 fp solroskärnor ( 100g ), de rostade grönsakerna från ugnen, och dressingen. Blanda allt den stora skålen
Tofun:
Hetta upp tofun med lite olja och stek, när du stek lite så lägg i 3-5 pressade klyfter och stek med tofun. Stek tills allt får en bra färg och lägg sen över det i den stora skålen och blanda runt allt. Smaklig måltid!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…