Ljummen risonisallad med vitlöksstekt tofu

Ingredienser

1 fp hård tofu 200g ( halloumi om de ska va vegetariskt )

1,5 msk olivolja

3 - 5 vitlöksklyftor

1 fp jordärtskocka ( 250g )

100g snackpaprika ( går bra med vanliga paprika också )

0.5 tsk rosmarin

175g risonipasta ( funkar med vanliga pasta )

0.5 fp soltorkade tomater ( 100g ) ++++ tomatoljan som de ligger i 100g

0.5 msk vitvinsvinäger

1 tsk dijon senap

50g rödlök ( 1st )

0.5 fp ruccola ( 50g )

0.5 fp solroskärnor ( 100g)

Du kan låga i lite egna ingredienser också som tex: champinjoner ( lägg i ugnen), jordnötter.
Smaka efter och känn vad som passar

Gör så här

Sätt ungen på 220 grader

Skär 200g tofun i 2cm tärningar och lägg i en skål blanda med 0.5 olivolja och låt stå.

Grönsaker:

Skrubba och skär 1 fp jordärtskockor ( 250g ) i 2cm bitar och strimla 100g paprika. Lägg på en plåt/ungs form.
Blanda med 0.5 msk olivolja, 0.5 tsk rosmarin och salt. Rosta i ugnen i 20 min

Pasta:
Koka risonipasta ( pasta) enligt anvisningar på förpackningen

Dressing:

Häll av och spara oljan från 0.5 fp soltorkade tomater ( 100g). Blanda 1.5 msk tomatolja, 0.5 msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijon senap, salt och peppar i skålen

Sallad:

Ta en stor skål. Skär 50g lök i tunna halvmånar. Lägg i skålen och blanda med risoni ( pastan ), de soltorkade tomaterna ( 100g), 0.5 fp ruccola ( 50g ), 0.5 fp solroskärnor ( 100g ), de rostade grönsakerna från ugnen, och dressingen. Blanda allt den stora skålen

Tofun:
Hetta upp tofun med lite olja och stek, när du stek lite så lägg i 3-5 pressade klyfter och stek med tofun. Stek tills allt får en bra färg och lägg sen över det i den stora skålen och blanda runt allt. Smaklig måltid!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.