tillagningstid: 50 min * 6-7 portioner
ingredienser
3 stora gula lökar
2 stora bitar ingefära
9 vitlöksklyftor
3 stora morötter, små tärningar
4 dl röda linser (gärna i tetra - färdiga, ex GoGreen)
3 msk garam masala
1. 5 burkar krossade tomater (gärna mutti)
150 gram vegetabiliskt smör
3 msk rapsolja
2 dl vatten
4 msk oatly imat / veg matlagningsgrädde
bladspenat, bruten (valfritt)
såhär gör du
1. Finhacka lök, vitlök, morot & ingefäran i små små tärningar (ingefäran kan rivas istället).
2. Smält smöret i djup kastrull & tillsätt oljan. Fräs alla grönsaker i pannan på medellåg värme i ca 15 min. De skall bara bli mjuka, inte få mycket färg.
3. Tillsätt garam masala, blanda & fräs ytterligare 2 min.
4. Tillsätt de krossade tomaterna och låt koka 10-20 minuter på låg värme. Rör om då & då.
5. Tillsätt linserna, vattnet och låt koka på hög värme i ca 7 min (eller bara tills linserna är varma om de redan är klara). Linserna skall inte vara grötiga eller al dente.
6. Tillsätt imat/havregrädde & rör om.
7. Salta (våga salta på), peppra & toppa med gräslök/koriander, pressa över lime med eller utan gryn såsom ris/matvete.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng