Linsgryta med tomat och fetaost

Ingredienser

INGREDIENSER
GÖR SÅ HÄR
PORTIONER

4

1
gul lök, hackad
2
vitlöksklyftor, pressade
1/2
röd chili
1
stor morot, tärnad
1/2 dl
Extra jungfruolivolja Classico
1 burk
Passerade tomater
2 tsk
oregano
2 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1 frp
Gröna linser Ekologiska, avsköljda
salt
peppar
1 frp
Fetaost
hackad bladpersilja
surdegsbröd

Gör så här

Fräs lök, vitlök, chili och morot i rikligt med olivolja.

Tillsätt tomater, oregano, vatten och buljongtärning. Koka ihop under 3-4 minuter, häll i linserna och låt småkoka i ytterligare 2-3 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Smula över fetaost och strö över persilja.

Servera med surdegsbröd eller liknande.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.