INGREDIENSER
GÖR SÅ HÄR
PORTIONER
4
1
gul lök, hackad
2
vitlöksklyftor, pressade
1/2
röd chili
1
stor morot, tärnad
1/2 dl
Extra jungfruolivolja Classico
1 burk
Passerade tomater
2 tsk
oregano
2 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1 frp
Gröna linser Ekologiska, avsköljda
salt
peppar
1 frp
Fetaost
hackad bladpersilja
surdegsbröd
Fräs lök, vitlök, chili och morot i rikligt med olivolja.
Tillsätt tomater, oregano, vatten och buljongtärning. Koka ihop under 3-4 minuter, häll i linserna och låt småkoka i ytterligare 2-3 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Smula över fetaost och strö över persilja.
Servera med surdegsbröd eller liknande.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng