Linsgryta

Ingredienser

INGREDIENSER

1 gullök

1 vitlöksklyfta

3 dl torkade röda linser

1 tsk paprikapulver

1 tsk basilika

2 msk garam masala

400 gram krossade tomater

1-1,5 liter vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

1 lime, pressad

salt & peppar

färsk bladspenat

Gör så här

SÅHÄR GÖR DU
1. Finhacka lök och vitlök.

2. Fräs lök & vitlök i en panna med rapsolja tills de är mjuka.

3. Tillsätt krossade tomater, vatten, linser, paprikapulver, basilika, buljongtärningar, garam masala, salt och peppar. Låt koka i ca 15 minuter.

4. Ha i limesaften och blanda. Vänd ner bladspenaten. Låt puttra någon minut. Smaka eventuellt av med kryddorna. Servera <3 Tips! * Jag brukar ibland även servera med potatis, pasta eller matvete för att göra det ännu matigare och ”mer mat” så räcker det längre. * För mer sting tillsätt 1/2 msk sambal oelek eller 1 hackad röd chili. * Du kan även ha i lite riven ingefära. * Ibland har jag även i min favorit, 2 stjälkar citrongräs lätt stötta med brödkavel, som man låter koka med och tar bort vid servering. ger så god smak!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.