INGREDIENSER
1 gullök
1 vitlöksklyfta
3 dl torkade röda linser
1 tsk paprikapulver
1 tsk basilika
2 msk garam masala
400 gram krossade tomater
1-1,5 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 lime, pressad
salt & peppar
färsk bladspenat
SÅHÄR GÖR DU
1. Finhacka lök och vitlök.
2. Fräs lök & vitlök i en panna med rapsolja tills de är mjuka.
3. Tillsätt krossade tomater, vatten, linser, paprikapulver, basilika, buljongtärningar, garam masala, salt och peppar. Låt koka i ca 15 minuter.
4. Ha i limesaften och blanda. Vänd ner bladspenaten. Låt puttra någon minut. Smaka eventuellt av med kryddorna. Servera <3 Tips! * Jag brukar ibland även servera med potatis, pasta eller matvete för att göra det ännu matigare och ”mer mat” så räcker det längre. * För mer sting tillsätt 1/2 msk sambal oelek eller 1 hackad röd chili. * Du kan även ha i lite riven ingefära. * Ibland har jag även i min favorit, 2 stjälkar citrongräs lätt stötta med brödkavel, som man låter koka med och tar bort vid servering. ger så god smak!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…