INGREDIENSER
1 gullök
1 vitlöksklyfta
3 dl torkade röda linser
1 tsk paprikapulver
1 tsk basilika
2 msk garam masala
400 gram krossade tomater
1-1,5 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 lime, pressad
salt & peppar
färsk bladspenat
SÅHÄR GÖR DU
1. Finhacka lök och vitlök.
2. Fräs lök & vitlök i en panna med rapsolja tills de är mjuka.
3. Tillsätt krossade tomater, vatten, linser, paprikapulver, basilika, buljongtärningar, garam masala, salt och peppar. Låt koka i ca 15 minuter.
4. Ha i limesaften och blanda. Vänd ner bladspenaten. Låt puttra någon minut. Smaka eventuellt av med kryddorna. Servera <3 Tips! * Jag brukar ibland även servera med potatis, pasta eller matvete för att göra det ännu matigare och ”mer mat” så räcker det längre. * För mer sting tillsätt 1/2 msk sambal oelek eller 1 hackad röd chili. * Du kan även ha i lite riven ingefära. * Ibland har jag även i min favorit, 2 stjälkar citrongräs lätt stötta med brödkavel, som man låter koka med och tar bort vid servering. ger så god smak!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg